loader image

Sumbangan Ruwaq Jawi

Objektif penubuhan Pusat Pengajian Ruwaq Jawi di Kaherah, Mesir.

Dana Pembelian Bangunan Ruwaq Jawi​​

Ruwaq Jawi dalam usaha untuk membeli sebuah bangunan yang bakal merangkumi dewan-dewan, akelas-kelas pengajian, maktabah dan pejabat pentadbiran Ruwaq Jawi di Kaherah Mesir.

Bagi meneruskan agenda perjalanan dalam melahirkan ilmuan Islam ini dari alam Nusantara, Ruwaq Jawi sangat memerlukan dana sumbangan dari pelbagai agensi atau individu untuk memastikan kesinambungan dalam usaha melahirkan ilmuan islam pada masa akan datang. Semoga dengan sokongan dan dorongan dari semua pihak dapat merealisasikan impian Ruwaq Jawi dalam melahirkan ulama pewaris Nabi suatu masa akan datang.

RM 0
Terkumpul Daripada RM 4 Juta

Pembelian Bangunan Ruwaq Jawi

Ruwaq Jawi dalam usaha untuk membeli sebuah bangunan yang bakal merangkumi dewan, kelas-kelas pengajian, maktabah dan pejabat pentadbiran ruwaq jawi di kaherah, mesir. Sukacita dimaklumkan bahawa ruwa ...

RM
raised
of RM 4,000,000.00
0%

Sumbangan Dana Pengajian Ruwaq

Ruwaq Jawi dalam usaha untuk membeli sebuah bangunan yang bakal merangkumi dewan, kelas-kelas pengajian, maktabah dan pejabat pentadbiran ruwaq jawi di kaherah, mesir. Sukacita dimaklumkan bahawa ruwa ...

RM
raised
of RM 4,000,000.00
0%

“Apapun harta yang kalian infakkan, maka ALLAH pasti akan menggantikannya dan Dia adalah sebaik-baik pemberi rezeki” – QS.Saba : 39 –

Objektif Pembinaan Ruwaq Jawi

Pusat Pengajian Ruwaq Jawi

Dicetuskan oleh beberapa penuntut ilmu Al-Azhar Al-Thani bertujuan membina generasi ulama mengikut Manhaj Al-Azhar Al-Thani

Pusat Pengajian Ruwaq Jawi

Pusat Pengajian Ruwaq Jawi menganjurkan pengajian berkitab bersama para ulama khususanya para ulama Al-Azhar Al-Thani.

Pusat Pengajian Ruwaq Jawi

Pusat Pengajian Ruwaq Jawi membawa harapan agar para Nusantara khususnya pelajar Malaysia mampu menelusuri perjalanan dan langkah para ulama’ untuk menjadi generasi ulama’ pada masa hadapan.

Mari Infaq Untuk Ruwuq Jawi

Infaq di Ruwaq Jawi anda akan lihat segala bentuk perkembangan yang digunakan dalam membantu pelajar-pelajar Universiti Al-Azhar Al-Thani dari segi pengajian dan pembelajarannya. Buat sementara waktu ini, Pusat Pengajian Ruwaq Jawi tidak mempunyai kelengkapan dari segi pembangunannya.

Oleh kerana Pusat Pengajian Ruwaq Jawi sehingga hari ini hanya menyewa premis sedangkan bilangan pelajar yang menghadiri kelas semakin hari semakin ramai, Yayasan Al Azhar Al-Thani telah bersetuju untuk melancarkan kutipan dana bagi tujuan Pembelian Bangunan Ruwaq Jawi di Kaherah, Mesir. Oleh itu, Ruwaq Jawi sukacita memaklumkan pembukaan INFAQ DANA PEMBELIAN BANGUNAN RUWAQ JAWI mulai Ramadhan ini sehingga mencukupi sasaran yang diperlukan.

Dalam kesempitan ruang dari segi tempatnya, pelajar-pelajar Universiti Al-Azhar Al-Thani masih lagi gigih dan menunjukkan minat yang sangat tinggi dalam meneruskan pembelajaran mereka. Buat sementara waktu ini, mereka terpaksa menuntut ilmu dalam keadaan yang sesak di samping infrastruktur yang tidak mencukupi.

Inilah saham akhirat yang tidak mempunyai risiko akan tetapi nisbah keuntungan 700% dan lebih sepatutnya menarik perhatian ramai untuk memilihnya. Ternyata sesiapa yang memberi kerana ALLAH, pasti akan mendapat pulangan dunia dan akhirat.(Surah Al-Baqarah: 261).

"Orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan ALLAH, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), ALLAH akan melipat gandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendakiNya, dan ALLAH Maha Luas (rahmat) kurniaNya, lagi Meliputi ilmu pengetahuanNya." (Surah Al-Baqarah: 261).

Pusat Pengajian Legit dan Sahih

Berikut adalah dokumen dari kenyataan media bahawa Pusat Pengajian Ruwaq Jawi dalam usaha mengumpul dana dalam membeli bangunan di Kaherah, Mesir.

Sumbangan Anda Amat Bermakna

Alhamdulillah, setakat ini sebanyak RM1.5 Juta dapat dikumpulkan dari hasil infaq orang ramai. Meskipun dana ini sudah berjalan sejak tahun lalu, Ruwaq Jawi masih lagi memerlukan sejumlah RM 2.5 juta untuk melengkapkan tabung dana ini demi mencapai impian untuk membeli bangunan pengajian tersebut.

Kini kami membuka peluang untuk anda bersama-sama menjadi salah satu bahagian dalam usaha mulia untuk melahirkan lebih ramai generasi ulama di negara kita. Anda boleh berinfaq menerusi pakej – pakej yang telah di sediakan. Menerusi infaq ini, bukan sahaja anda berbelanja di jalan Allah, bahkan anda juga akan dapat menimba ilmu dengan menerima kitab hadith berbentuk ebook dan juga link penuh pengajian di YouTube Ruwaq Jawi.